Hozzávalók:
• 150 g színes kagylótészta
• 150-200 g reszelt sajt
• 6 db tojás
• 150 g jó minőségű sonka
• 2 dl tej
• 2 evőkanál tejföl
• 2 evőkanál olaj
• 1 fej hagyma
• 1-2 gerezd fokhagyma
• Ízlés szerint só
• Ízlés szerint bors
• Ízlés szerint petrezselyemzöld
• 1 evőkanál vaj a forma kenéséhez
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük, a formát kikenjük vajjal, a sütőt bekapcsoljuk. Amíg fő a tészta a tojást felverjük a fűszerekkel. Hozzáadjuk a reszelt hagymát, a fokhagymát és a sonka kivételével az összes hozzávalót. Leszűrjük a megfőtt tésztát, beleforgatjuk az apróra vágott sonkát. Ráöntjük a tojásos masszát összeforgatjuk, majd formába öntjük. 180-190 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük (tűpróba). Miután megsült a kuglóf egy tányérral lefedjük és kifordítjuk a formából. Majd egy másik tányér segítségével újra megfordítjuk és tálalhatjuk is. Hidegen is finom.
Jó étvágyat!