Hozzávalók:
• 20 dkg puha vaj
• 6 db tojássárgája
• 10 dkg kristálycukor
• 5 dkg eritrit
• 30 dkg finomliszt
• 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
• 2 dl tej
• 6 db tojásfehérje
• 50 dkg ribizli
• 5 dkg eritrit
• 5 dkg kristálycukor
• 50 dkg ribizli vagy eper vagy málna
Elkészítés:
A puha vajat habosra keverjük a tojás sárgákkal és a cukrokkal. A lisztet, szódabikarbónát és a tejet is hozzáöntjük, tovább keverjük, majd egy nagyobb tepsibe simítjuk a masszát és 180 C fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Eközben a tojás fehérjéből és a cukrokból habot verünk. A félig megsült sütit kivesszük a sütőből, a hőmérsékletet 150 fokra állítjuk, mert a tojáshab szárításához ennyire lesz szükségünk, a sütire tetszés szerinti lekvárt kenünk (elhagyható) majd a felvert tojásfehérjébe keverjük a gyümölcsöt és a félkész tésztára simítjuk. Visszatesszük a sütőbe, 150 fokon kb. 30 perc alatt sütjük készre. Ha nem siettetjük, tekergetjük a hőfokot felfelé, és betartjuk a 150 fokot szépen lassan, akkor szép fehéren szárad meg a hab, ropogós lesz a teteje.
Jó étvágyat!