booked.net

Hírdetés

Recept - Töltött libanyak

2019. december 13., péntek 17:09

 

 

Hozzávalók:
• 50 dkg libanyak bőr
• 30 dkg libamáj
• 2 db vöröshagyma
• 30 dkg csiperkegomba
• 1 db tojás
• 3 db főtt tojás
• 1 csokor petrezselyem
• 3 szelet kenyér
• 1 dl tej
• só ízlés szerint
• bors ízlés szerint
• fűszerpaprika ízlés szerint
• majoránna ízlés szerint
• 2 ek libazsír

Elkészítés:
A nyakakat alaposan megtisztítjuk.
Egy serpenyőben kevés libazsíron, 2 evőkanálnyi vizet hozzáadva a libamájat megsütjük.
Ha ez kész, burgonyatörővel összetörjük, hozzáadjuk a felaprózott hagymát, gombát.
Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint ízesíthetjük majoránnával, kevés pirospaprikával. Kicsi vizet aláöntve az egészet összepároljuk.
Mikor minden leve teljesen elfőtt, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük az aprított főtt tojásokat, a petrezselymet, a tejben megáztatott, jól kifacsart kenyeret. Végül ráütünk egy nyers tojást és alaposan elkeverjük benne (ez fogja összetartani a tölteléket).
A libanyakak keskenyebbik végét cérnával bevarrjuk, majd megtöltjük őket a masszával. Ügyeljünk rá, hogy ne töltsük túl, mert sülés közben kiszakadhat!
Töltés után bevarrjuk a másik végét is, és bedörzsöljük sóval-borssal.
Tepsibe helyezzük őket, majd minden lúdnyak tetején eloszlatunk nyakanként negyed evőkanálnyi libazsírt.
200-220 fokon a zsírjával időnként locsolgatva ropogósra sütjük.

Jó étvágyat!

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva