Hozzávalók:
• 50 dkg darálthús
• 1 fej vöröshagyma
• 2 db tojás
• 5 ek zsemlemorzsa
• Pirospaprika
• Só, bors, majoránna, petrezselyem
• Kb. 1 l alaplé
• 3 dl tejföl
• 1 ek liszt
Elkészítés:
A darálthúst befűszerezem, hozzá teszem a tojásokat, a zsemlemorzsát és összegyúrom. Kis golyókat formázok belőle. A vöröshagymát apróra vágom. Olajon megdinsztelem, majd ráteszem a paprikát. Só, bors, és jöhetnek a gombócok. Majd felöntöm az alaplével.
Amikor megpuhult a hús, a tejfölt összekeverem 1 ek liszttel és a ráöntöm a húsra. Ettől kicsit besűrűsödik. Össze forraljuk és kész. Én burgonyapürét készítettem hozzá, de kiváló sültburgonyával v. tésztával is.
Jó étvágyat!