Hozzávalók:
Piskóta:
• 3 egész tojás
• 3 evőkanál kristálycukor
• 3 evőkanál finomliszt
• 1 kávéskanál sütőpor
• csipet só
Krém:
• 330 gramm tejföl 20 %
• ízlés szerint cukor
• 2 citrom leve
• 4 dl habtejszín
• 1 dkg zselatinpor
• 1 dl víz
• 1 csomag csokoládéba mártott gyümölcsízű piskótatallér
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját egyesével, végül az szitált, és sütőporral elkevert lisztet.
Egy 22*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük kb. 20 perc alatt. Tűpróbát végezzünk!
A tejfölt a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a citromok kicsavart levét, végül a langyos vízben feloldott zselatint. A tejfölös masszát a keményre felvert tejszínhabhoz adagoljuk.
Összeállítás: piskóta, 1/3 rész krém, erre kerül a piskótatallér csokoládés felével lefele, a maradék krém. A tetejét ízlés szerint díszítjük.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kockára szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!