booked.net

Hírdetés

Recept - Tejfölös baconos galuska

2020. március 19., csütörtök 17:05

Hozzávalók:
Galuskához:

• 350 g finomliszt
• tojás
• 1 tk. só
• 200-250 ml víz
Mártáshoz:
• 200 g bacon vagy füstölt szalonna
• kevés olaj
• 10 dkg reszelt sajt
• 1 fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 nagydoboz tejföl (375g)
Elkészítés:
Összekeverjük a galuskatésztát: a hozzávalókat egy tálba tesszük és gyorsan kikeverjük. Először csak kevesebb vizet adjunk hozzá, majd kevés víz hozzáadásával alakítsuk ki a tészta állagát.
Figyeljetek arra, hogy a lehető legkevesebb mozdulattal állítsátok össze a tésztát, így lesz könnyű és puha a galuskánk.
10 perc pihentetés után forró, sós vízbe szaggatjuk és miután feljöttek a víz felszínére, még további 1,5-2 percig főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük.
Az olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont, rádobjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajttal, majd addig melegítjük, amíg a sajt elolvad.
Alaposan összekeverjük a galuskát a tejfölös szósszal és friss snidlinggel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva