booked.net

Hírdetés

Recept - Szilvás reszelt sütemény

2020. augusztus 24., hétfő 20:24

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

• 250 g finomliszt
• 1/2 cs sütőpor
• 100 g porcukor
• 100 g margarin vagy vaj olvasztva
• 1 tojás
• 1 cs vaníliás cukor
Krém:
• 1 cs vanília ízű pudingpor
• 400 ml tej
• 4 evőkanál cukor
• 200 g tejföl 20 % zsírtartalommal
A krémre és a tetejére:
• körülbelül 500 g szilva
• (barna) cukor
• 1 teáskanál fahéj
• porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Tészta:

A lisztet, porcukrot, sütőport és a vaníliás cukrot elkeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tojást, majd az egészet összegyúrjuk. A tésztát elosztjuk 3/4-ed és 1/4-ed részre. A kisebb részt folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük. A nagyobbik részt sütőpapíron kinyújtjuk a tepsi méretére, majd a papírral együtt áttesszük a tepsibe.
Krém:
A pudingporból, tejből és a cukorból a szokásos módon elkészítjük a pudingot, majd még forrón belekeverjük a tejföl. A kész masszát még melegen a tepsiben várakozó tésztára öntjük.
A krém tetejét kitesszük negyedelt szilvával. A szilvára szórunk kevés cukrot és fahéjat. A tetejére reszeljük a maradék fagyos tésztát. 180 fokon kb 50 perc alatt készre sütjük.
Ha teljesen kihűlt, akkor lehet szépen szelni. A tetejére szórhatunk porcukrot.

Jó étvágyat!

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva