Hozzávalók:
Tésztához:
• 20 dkg finomliszt
• 1 tojás
• 10 dkg lágy vaj
• só
Töltelékhez:
• 15 dkg füstölt húsos szalonna vagy füstölt sonka
• 1 dl tejföl
• 1 dl tejszín
• 2 egész tojás
• frissen őrölt bors
• só
• 15 dkg lilahagyma
Tetejére:
• 5-10 dkg bacon
• 5-10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd ezt hűtőbe rakjuk 30 percre.
Elkészítjük a tölteléket: a felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, pár percig dinszteljük benne a vékonyra csíkozott hagymát.
Ha kihűlt, elkeverjük benne a tejszínt, a tejfölt és a tojásokat. Borsozzuk és a szalonna sósságának megfelelően sózzuk.
Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát.
Beletesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztát, rákanalazzuk a tölteléket, tetejére a reszelt sajtot és a bacont szórjuk és sütőben 25-30 percig sütjük kb.
Jó étvágyat!