Hozzávalók:
• 15 darab Zabkeksz (lehet kókuszos is, de szerintem natúrral a legjobb)
• 6 teáskanál olvasztott vaj
• 400 gramm Krémsajt (szigorúan natúr,)1 darab citrom reszelt héja
• 200 gramm mascarpone sajt
• 1 csomag habfixáló
• 100 gramm cukor
• 180 mililiter Habtejszín (a dobozosból lesz a legkeményebb hab)
• 1 marék Tetszőleges gyümölcs
Elkészítés:
Tegyük a kekszet egy zacskóba, és zúzzuk szét.
Olvasszuk meg a vajat mikróban majd keverjük össze a kekszmorzsával.
A vajas morzsát oszlassuk el a forma (20 centis) alján, szép egyenletese,. Ha kész, betesszük a hűtőbe.
Ezalatt összekeverjük a krémsajtot, a mascarponét, a cukrot és a citromhéjat. Egy másik tálban a tejszínhabot is felverjük – fontos, hogy jó kemény legyen, különben nem lesz szépen vágható a torta. Ha kész, hozzákeverjük a habfixálót is, aztán finom mozdulatokkal elvegyítjük a krémsajtos masszával.
Beleöntjük a formába, a vajas keksz tetejére, aztán állni hagyjuk.
Fogyasztás előtt tegyünk rá néhány szem gyümölcsöt!
Jó étvágyat!