booked.net

Hírdetés

Recept - Ribizlis szelet

2020. július 1., szerda 11:48

Hozzávalók:
A piskótához:

• 9 db tojás
• 9 ek liszt
• 9 ek kristály cukor
• 1,5 dl étolaj
A krémhez:
• Ízlés szerint ribizli
• 60 g vanília puding por
• 6 ek kristálycukor
• 700 ml tej
• 250 g vaj
• 2 ek porcukor
Elkészítés:
Először is elkészítjük a piskótát. Különválasztjuk a tojás sárgáját és a fehérjét. A sárgáját kikeverjük a 9 ek cukorral és hozzáadjuk a keményre felvert fehérjéhez. Majd hozzáadjuk a lisztet és az olajat. 170 fokon vízgőzbe sütjük 25-30 percig. Miután megsült én félbe vágtam.
Amíg a piskóta hűl, megcsináljuk a krémet. A pudingport a tejben csomómentesre keverjük, majd hozzá adjuk a 6 ek cukrot és magas lángon addig főzzük, míg el nem kezd sűrűsödni. Ezután tartalékon még pár percig kevergetjük a tűzhelyen. Majd hagyjuk kihűlni.
Közben a ribizlit megmossuk, leszedjük a száráról.
Ha a puding kihűlt, a vajat kikeverjük a porcukorral és hozzá adjuk a pudinghoz. Majd a krémhez finoman hozzákeverjük a ribizlit.
Ezután megtöltjük a piskótát és a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat!

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva