Hozzávalók:
• 3 evőkanál olvasztott vaj
• 10 dkg fehércsokoládé
• 23 dkg étcsokoládé
• 15 dkg sűrített tej
• 1 dl habtejszín
• 1 narancs reszelt héja
• 10 dkg tördelt háztartási keksz
• 10 dkg pillecukor
• 10 dkg rumos meggy
Tetejére:
• 5 dkg fehér csokoládé
• 1 narancs reszelt héja
Elkészítés:
A vajat és a sűrített tejet összekeverjük, majd kis lángon felmelegítjük és belerakjuk az étcsokoládét, a habtejszínt, majd összefőzzük.
A tűzről levéve adjuk hozzá a fehércsokoládét és addig keverjük, amíg teljesen felolvad. Végül beledobjuk a tördelt kekszet, gyümölcsöt, pillecukrot, a narancs reszelt héját és jól összedolgozzuk.
Egy őzgerincformát (22*11 cm) folpackkal kibélelünk, majd a masszát beleöntjük.
Egy éjszaka hűtőbe tesszük. Másnap a formából kiöntjük, olvasztott fehér csokoládéval lecsorgatjuk és reszelt narancshéjjal díszítjük.
Jó étvágyat!