booked.net

Hírdetés

Recept - Mákos-szedres puncskrémmel

2020. augusztus 12., szerda 18:28

Hozzávalók:
Mákos tészta:

• 1 db tojás
• 15 dkg porcukor
• 20 dkg finomliszt
• 10 dkg mák (őrölt)
• 2.5 dl tej
• 2 ek napraforgó étolaj
• 1 csipet só
• 1 teáskanál sütőpor
• 10 dkg szeder
Továbbá:
• 25 db babapiskóta (kb.)
• 2 dl tej (mártogatáshoz)
• 1 teáskanál vaníliás cukor (mártogatáshoz)
• 5 dkg szeder (kb.)
• ízlés szerint puncsos krém
• 1 tasak puncs pudingpor (rumpuncs)
• 4 ek cukor
• 3 dl tej
• 1 csomag vaníliás cukor
• 15 dkg vaj
• 15 dkg mascarpone
Elkészítés:
Mákos tészta: A tojást a cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alaposan összedolgozzuk. (Legjobb gépi mixerrel.) 35x23 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 10 dekányi szederrel kirakjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon megsütjük. Tűpróbát végezhetünk!
Puncsos krém: A tejből keveset elveszünk, és simára keverjük benne a cukrot és a pudingport. Egybeöntjük a hideg tejjel, tűzre tesszük, és folyamatos keverés közben besűrítjük. Mikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a vajat. Legvégén a mascarpone krémsajtot keverjük hozzá.
Összeállítás: A mákos tésztát vékonyan megkenjük a puncsos krémmel. Kirakjuk a tetejét cukros tejbe mártott piskótákkal. Majd ráhalmozzuk a babapiskóták tetejére a többi krémet. (Hagyjuk, hadd folyjon be a krém a piskóták közé.) A félretett szederrel díszítjük. Hűtőbe tesszük kevés ideig, majd szeleteljük.

Jó étvágyat!

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva