Hozzávalók:
25*35 cm-es tepsihez:
Tésztához:
• 45 dkg liszt
• 30 dkg vaj
• 15 dkg porcukor
• tojássárgája
• 1 citrom reszelt héja
• 1 csapott evőkanál vaníliás cukor
• 1/2 teáskanál szódabikarbóna
Túró töltelékhez:
• 1 kg túró áttörve
• ízlés szerint cukrozzuk
• 1/2 citrom leve
• 8 evőkanál sárgabaracklekvár a kenéshez
Elkészítés:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk utána a porcukrot, vaníliás cukrot is beledolgozzuk. A vaj hideg legyen. A szódabikarbónát, a citromot és a tojást is hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle, de ne melegedjen át. Tegyük hűtőbe minimum félórára.
A túrót a cukorral és citrommal kikeverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát elfelezzük és a másik felét visszatesszük a hűtőbe. Kinyújtjuk téglalap alakúra, majd sütőpapírral fedett tepsibe terítjük és megszurkáljuk. Elősütjük kb. 7 percig és utána kivesszük a sütőből.
Megkenjük a lekvárral, majd elegyengetjük rajta a túrós tölteléket. Kinyújtjuk a tészta másik felét és rárakjuk. Enyhén fojásfehérjével lekenjük.
180 fokon kb. 30 percig sütjük. Akkor vágjuk fel csak, amikor már kihűlt teljesen.
Jó étvágyat!