booked.net

Hírdetés

Recept - Karácsonyi sonka sárgabarack mázzal

2020. december 22., kedd 00:20

Hozzávalók:
• 5-6 kg főtt, füstölt sonka
• 80 ml méz
• 80 ml juhar szirup
• 1 db narancs leve
• 200 g sárgabarack lekvár
• 1/2 teáskanál fahéj
• 1/2 teáskanál teás kanál frissen reszelt gyömbér
• 50 db szegfűszeg (kb.)
• 150 ml víz
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra
A mázhoz összekeverjük a hozzávalókat.
Egy éles késsel bemetszük a sonka két oldalát és a bőrt lehámozzuk a sonkáról vigyázva, hogy a zsírréteg rajta maradjon a sonkán.
A zsírréteget hálósan beirdaljuk úgy, hogy ne vágjunk bele a húsba, mert sütés közben kiszárad.
A kockák középébe beletűzdeljük a szegfűszegeket és megkenjük a mázzal.
Sütőbe helyezzük a sonkát. Aláöntjük a vizet. 20 percenként átkenjük a mázzal. (Használjuk fel az egészet) kb. 80-90 perc alatt készre sütjük.
Kivesszük a tepsiből és találásig előbb zsírpapírral (ez nem ragad rá) és alufóliával letakarjuk.
A tepsiben maradt szószt egy pici vízzel felhígítjuk és egy lábasba átöntve addig forraljuk, amíg egy picit besűrűsödik. Átszűrjük és a sonkával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva