Hozzávalók:
A palacsintákhoz:
• 20 dkg liszt
• 1 kk só
• 2 db tojás
• 4 dl tej
• 3 dl szénsavas ásványvíz
• 3 ek napraforgóolaj a sütéshez
A besamelhez:
• 25 gr vaj
• 25 gr liszt
• 3 dl tej
• 1/2 tk só
• 1/4 mk őrölt szerecsendió
A töltelékhez:
• 50 dkg cukkini
• 1 db közepes vöröshagyma
• 2 ek napraforgóolaj
• 4 dkg reszelt parmezánsajt
• 1 kk só
• 1/2 mk őrölt fekete bors
• 1 dkg reszelt parmezánsajt a tetejére
Elkészítés:
A palacsintákat a szokásos módon megsütjük, félretesszük. A besamelhez a lisztet megfuttatjuk a vajon, de nem kell megpirítani. Apránként, keverés közben felöntjük a tejjel, majd tovább kevergetve sűrűre főzzük. A sóval és a szerecsendióval ízesítjük.
A töltelékhez a cukkinik végét levágjuk, a többit hámozás nélkül nagyon apró kockákra vágjuk. Ne reszeljük, mert túl sok lét fog ereszteni! A szintén apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a felaprított cukkinit, és kicsit erősebb lángon pirítjuk 7-8 percig. Nem kell puhára párolni, csak roppanósra. Csak a végén sózzuk, borsozzuk, hogy ne eresszen sok levet!
A besamel 3/4részét a cukkinihez keverjük a reszelt parmezánnal együtt, és megtöltjük vele a palacsintákat.
A megtöltött palacsintákat egy vajjal vékonyan kikent tűzálló tálba fektetjük, ráöntjük a maradék besamelt, megszórjuk a reszelt parmezánnal, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat!