Hozzávalók:
• 40 dkg kockára vágott csirkemell filé
• 20 dkg reszelt burgonya
• 15 dkg reszelt sajt
• 12 dkg reszelt sárgarépa
• 15 dkg reszelt cukkini héjastól
• 2 dl tejföl
• 1-1,5 dl natúr joghurt
• 15 dkg bacon szalonna
• 2 egész tojás
• 3-5 dkg vaj
• ízlés szerint petrezselyemzöld
• só
• bors
• lestyán
Elkészítés:
Minden zöldséget nagy lyukú reszelőn reszelünk. Vajon előpirítjuk a csirkemell darabokat, sózzuk, borsozzuk. Egy normál méretű (14*31 cm) gerincformát sütőpapírral kibélelünk, baconnel sorban kirakjuk, hogy két oldalt lógjon ki. A tejfölt, joghurtot összekeverjük a felvert tojásokkal, 10 dkg sajttal és a zöldfűszerekkel.
Elkezdjük a rétegezést. A szalonnára a kinyomkodott, sózott, reszelt burgonyát tesszük, melyet a tejfölös öntettel meglocsolunk, erre jön a sárgarépa, szintén öntet, erre kerülnek az elősütött csirkemell darabok, öntet, sózott kinyomkodott reszelt cukkini, végül a tejfölös öntettel zárjuk.
Két oldalt a bacont ráhajtjuk, előmelegített, 200 fokos sütőben készre sütjük. Ezt követően a formából egy sütőlemezre borítjuk és visszatesszük a sütőbe addig, amíg a szalonna rápirul, majd a félretett sajttal tetejét megszórjuk.
Jó étvágyat!