Hozzávalók:
• 2 x 3 egész tojás
• 2 x 12 dkg kristálycukor
• 2 x 12 dkg liszt
• 2 x 1 ek forró víz
• 2 x 10 gramm vaníliás cukor
• só
Krém:
• 7 dl tej
• 7 ek. búzadara
• 15 dkg margarin
• ízlés szerint porcukor
• 20 gramm vaníliás cukor
• 60 dkg sárgabarack
Barackok töltéséhez:
• nutella (3-4 ek)
Elkészítés:
A megmosott tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval elkezdjük felverni habnak, majd fokozatosan adjuk hozzá a kétféle cukrot. A felvert habba egyesével belekeverjük a tojások sárgáját, majd a vizet, végül pedig a lisztet. Egy 21 x 30 cm sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, majd előmelegített sütőben (180 fok) készre sütjük. (két lapot sütünk).
A krémhez a tejet a búzadarával, lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük és a kihűlt darás krémhez adjuk.
A megmosott sárgabarackokat lobogó vízbe dobjuk, pár perc után szűrőkanál segítségével kiszedjük, a héját és a magját eltávolítjuk. (Csak pár perc, mert nem akarjuk főzni, tehát a barack nyers maradjon).
A felezett barackokat nutellával megtöltjük. Az összeállításnál az első lapot fele krémmel bevonjuk, melyre rárakjuk a félbevágott és megtöltött barackokat, úgy, hogy a magház legyen alul, majd ismét krém, végül a piskótával zárjuk Pár órára hűtőbe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor porcukorral megszórva ízlés szerint dekorálva, kockára szeletelve kínáljuk!
Jó étvágyat!