booked.net

Hírdetés

Csirkecombok káposztaágyon

2020. november 5., csütörtök 17:57

Hozzávalók:
• 6-8 felső csirke felsőcomb
• kb. 1 kg fejeskáposzta
• 200 g bacon kockázva
• 1 nagyobb fej vöröshagyma szeletelve
• 2 ek mustár
• 120 ml almaecet
• 500 ml csirkealaplé
• 3 ek (barna)cukor
• 2 darab babérlevél
• 6 ág kakukkfű
• olaj
• só, bors
Elkészítés:
A combokat megtakarítjuk, majd alaposan besózzuk és borsozzuk.
Egy edényben kevés olajat hevítünk, majd a combokat először bőrükkel lefelé kezdjük pirítani. Amikor szép piros, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is pirosra sütjük.
Kiszedjük a combokat, majd a visszamaradt olajhoz hozzáadjuk a bacont és elkezdjük pirítani. Rátesszük a hagymát és addig pirítjuk, amíg elkezd összeesni. Ekkor hozzáadjuk a káposztát és megvárjuk, amíg ez is összeesik kissé.
Ekkor hozzáadjuk az ecetet, mustárt és elkeverjük, majd felöntjük a húslevessel, majd hozzáadjuk a cukrot és a babérleveleket valamint a kakukkfüvet. Az egészet alaposan összekeverjük.
A káposztára tesszük a combokat, majd 180 fokra melegített sütőbe toljuk 40 percre.

Jó étvágyat!

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva