Természetesen a fánksütéshez is kötődik hiedelem, hagyomány. Egyik ezek közül az, hogy régen úgy tartották, hogyha a böjti időszak megkezdése előtt fánkot készítettek és ettek a háziak, akkor még a legerősebb vihar sem vitte el a ház tetejét.
Reméljük ez még ma is megállja a helyét! Bár ha nem is ezért esszük, talán azért mindenképpen tegyük, mert nagyon finom. Ennél több indok nem is igazán kell hozzá.
A fotókon szereplő fánkok Kovácsné Héda Borbála, Tóth Józsefné Zsuzsi és Jegesi Nikoletta keze munkáját dicsérik. Egy biztos, mindegyiket szívesen megkóstolnánk! Ha azonban erre lehetőségünk nincs is, mindenképpen gyönyörködjünk bennük!
Az ügyes kezű asszonyoknak finomságokban bővelkedő mindennapokat kívánunk a farsangi időszakban és azon túl is.Dávid Krisztina
Legyünk Kocsér Jó Gazdái