booked.net

Hírdetés

Fokhagymás-tejszínes gomba kukoricás rizzsel

2020. február 21., péntek 11:16

 

 

Hozzávalók:
• 350 g gomba
• 50 g vaj
• 2 dl főzőtejszín
• 2-3 gerezd fokhagyma ízlés szerint
• 150 g kukorica konzerv
• 1 tk só
• 1 mk őrölt feketebors (ízlés szerint)
A rizshez:
• 2 dl basmati rizs (bögrében kimérve)
• 4 dl víz
• 1 ek só
• 1 ek olaj
Elkészítés:
Pici olajat hevítek egy kis lábosban, majd a kimért rizst hozzáadom. Folyamatos kevergetés közben fehéredésig pirítom. Hozzáadom a 4dl vízet és 1 csapott ek sót, majd felteszem forrni. 50 g vajat hevítek wokban, majd hozzá adom a cikkezett gombát. Miután a gomba levet eresztett, hozzáadom a tejszínt. Sózom, borsom ízlés szerint, majd hozzáadom a megtisztított, megtört fokhagymát. A rizs eközben megfőtt. Hozzáadok kukoricát ízlés szerint 1 kis konzerv kb. 150g), majd a gombához adom. Alaposan elkeverem majd savanyúsággal tálalom.

Jó étvágyat!

Kapcsolódó hírek

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva