booked.net

Hírdetés

ABONY: Évértékelő a birkózóknál

2019. február 4., hétfő 17:09

Az Abonyi Birkózó Club 2019. január 12-én tartotta meg évzáró bankettjét a Lilaakác étteremben több mint 80 fő részvételével.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Varga János olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója és Komáromi Tibor háromszoros világbajnok, a MBSZ szakmai elnöke is. Lőrinczy László a club elnöke és Lőrinczy Attila vezetőedző értékelte a 2018-as évet, kiemelve, hogy a Magyar Birkózó Szövetség által összesített országos rangsorban a helyi klub a 125 szakosztályból az előkelő 28. helyen végzett, 360 olimpiai ponttal. A versenyzők több mint 30 megmérettetésen indultak el, illetve számos edzőtáborban vettek részt. Az egyesület sikeresen rendezte meg a Skultéti Sándor Emlékversenyt, a Városi Grundbirkózó Bajnokságot, valamint közel 250 helyi óvodás részvételével a birkózó sportnapot. Számos magyar bajnoki éremmel és rengeteg helyezéssel gazdagodott a club - tájékoztatta lapunkat az Abonyi Birkózó Club.

Hozzátették, mindhárom szakágban szép eredményeket értek el az abonyi birkózók az országos bajnokságokon, diákolimpiákon, majd díjazták a legeredményesebb sportolókat. A klub 2019. évre is nagy terveket dédelget, szeretné a női és férfi szakágban a diák, serdülő, utánpótlás korcsoportban erősíteni a pozícióját a magyar birkózás palettáján, valamint tovább népszerűsíteni és minél több fiatallal megszerettetni ezt a csodálatos sportágat. Az edzői teendőket Lőrinczy Attila és Molnár László látták el.

Darányi Erika

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva