booked.net

Hírdetés

ABONY: Ünnepi Képviselő-testületi ülés

2018. december 22., szombat 23:51

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. december 13-án tartotta ünnepi díszülését a Kultúra Háza színháztermében.

Détár Enikő színművész műsorával vette kezdetét az ünnepség, majd Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester asszony mondott ünnepi beszédet és értékelte az elmúlt esztendőt. Szólt többek között a város gazdálkodásáról, a megvalósult és tervezett fejlesztésekről, valamint a javuló közbiztonságról. Az ülés díszvendége volt Varga János olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok birkózó, akit novemberben a Nemzet Sportolói közé választottak. Az abonyi születésű sportkiválóságunk pályafutásáról egy video összeállítást vetítettek le, majd az önkormányzat és a lakosság nevében polgármester asszony átadta a település ajándékát Abony büszkeségének. A hagyományokhoz híven átadták a városi kitüntető címeket is. „Abony Város Sportolója” kitüntetést vehetett át S. Tóth Dorka és Speckner Anna az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub versenyzője, valamint Soós Fanni Kinga, a Fergeteg Sportegyesület versenyzője. „Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetést kapott Tóth Máté, a Somogyi Imre Általános Iskola 7. m osztályos tanulója és Baksa Bence a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola 8. b osztályos tanulója, az Abonyi Birkózó Club versenyzője. „Abony Sportjáért” kitüntetésben részesült Lőrinczy Attila, az Abonyi Birkózó Club vezetőedzője. Az „Abony Közbiztonságáért” kitüntetést Gulyás Pál r. alezredesnek, az Abonyi Rendőrőrs parancsnokának, az „Abony Város Szociális Gondoskodásért” kitüntetést Dirnerné Tóth Sárának, a Humán Szolgáltató Központ munkatársának adományozták. „Az Év Vállalkozója” díjjal az Innoven Kft-t tüntették ki. Az elismeréseket Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester asszony, dr. Nagy Péter jegyző úr és dr. Gáspár Anita aljegyző asszony adták át a kitüntetettek részére. Az ünnepség Abony Város Díszpolgárainak találkozójával folytatódott és vendéglátással, kötetlen beszélgetéssel zárult.

Szerkesztőségünk nevében szívből gratulálunk valamennyi kitüntetettnek. További jó egészséget és szép sikereket kívánunk!

Cikk és fotó: Darányi Erika

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva