booked.net

Hírdetés

Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület

2019. február 4., hétfő 15:55

Rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott Nagykőrös önkormányzata január 24-én.

A néhány percesre nyúlt tanácskozáson egyhangú szavazattal támogatták a képviselők a város belterületi csapadékvíz elvezetésének fejlesztésére benyújtott pályázatot. A rendkívüli ülés összehívását a pályázati határidő indokolta.
Az előterjesztés szerint a támogatás célja a csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése vagy helyben hasznosítása, a települések árvíz-, belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettség csökkentése. A pályázattal elnyerhető támogatás minimum 40 millió forint, maximum 300 millió forint. A fejlesztés tervezett összköltsége bruttó 302 millió 905 ezer 326 forint, az igényelt támogatás 287 millió 114 ezer 053 forint, a város által biztosítandó önerő pedig 15 millió 791 ezer 273 forint, amelyet az előre nem látható kisléptékű változások kezelésére 20 millió forintra kerekítve fogadtak el.
Amennyiben a pályázat nyer, a következő utcákat érinti a beruházás: Kárpát utca, Földvári utca, Dózsa Gy. utca, Hétvezér utca, Batthyány utca, Hosszúhát utca, Tázerdei utca, Török Ignác utca, Ceglédi út, Kárász utca, Nádor utca, Petőfi utca, Rák utca, Kisfaludy utca, Tompa utca, Pótharaszti út, Tabán utca, Tormás utca.

tudósítónktól

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva