booked.net

Hírdetés

Végső búcsú dr. Németh Balázs ravatalánál

2019. február 4., hétfő 16:39

A reformátustemető ravatalozójánál váratlanul sokan gyűltünk össze, hogy végső búcsút vegyünk egykori földinktől, a Bécsben 2018. december 29-én nyolcvanhét évesen elhunyt dr. Németh Balázstól.

A meglepetés arra alapozódott, hogy Balázst manapság kevesen ismerhetik a városban! Bár itt élte gyermekéveit, itt érettségizett 1949-ben, ám tanulmányait a református teológián folytatva elkerült körünkből. A Forradalom idején Ausztriába vette útját, ahol fokról-fokra az osztrák protestánsoknál lett elismert, és megbecsült Isten-szolgája.
A teológia doktora lett, és az egyház vezető tisztségviselője, főtanácsosa. Ebben a mivoltában Európa-szerte elismerték áldozatos szolgálatát.
Ennek summázatát a ravatalnál foglalta össze bécsi lelkipásztor testvére elmondva azt is, hogy az egyházközösségi búcsúztatása egy héttel korában, Bécsben, a Zwinglikeche-ben történt szűkebb családja: felesége Christiane; gyermekei Márk, Dániel és Tobiás, unokái Rebeka, Nathan, Melissza, és Tatjána, valamint számos ottani ismerőse jelenlétben.
A mostani búcsú megható színfoltjaként egy régi barátja hegedűjátékkal búcsúzott az elhunyttól.

tb.

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva