booked.net

Hírdetés

55 millió forint támogatás a nagykőrösi röplabdának?

2018. december 22., szombat 23:14

Mint ismeretes, a nagykőrösi önkormányzat képviselő-testülete szeptember 27-én meghozott határozatával támogatta a Ceglédi úti Kinizsi sportpályán egy 620 m2 sportöltöző és klubház építését, valamint döntött az önrész betervezéséről, amit nyertes pályázat esetén használnának fel.

Ahogy elhangzott, tulajdonképpen a Czira Szabolcs nászurának tulajdonában álló Duna Aszfalt 300 millió forintos TAO-támogatásának elköltéséről van szó. A korábbi előterjesztés tartalmazta, hogy a Nagykőrösi Kinizsi Sportegyesület tájékoztatása szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség által kiírt 2018/2019. évi sportfejlesztési program keretében benyújtott pályázat valószínűleg hiánypótlásra szorul majd. Ez így is történt, ezért a téma újból napirendre került a november 29-i ülésen.
László Ferenc hozzászólásában elmondta, hogy az előző ülésen ő is támogatta a beruházást, mert szerinte szükség van rá, de időközben a klub belső köreiből olyan megkeresést kapott, ami megrendítheti az általa megelőlegezett bizalmat. Hozzátette, hogy ő nem szokott a röplabda szövetség internetes oldalán nézelődni, ám most arra hívták fel a figyelmét, hogy érdemes.
Ugyanis a 2017/2018-as évad TAO-támogatásairól szóló tájékoztató táblázat szerint a Nagykőrösi Kinizsi 55.702.111,- forinthoz jutott. László Ferenc szerint ez óriási összeg, ráadásul a Kinizsinek jelenleg egy diákokból álló lelkes röplabda csapata van, amelyik nem szerepel bajnokságban, tehát az 55 millió forint töredékét sem lehetne elkölteni. Akkor hova lett a pénz? – tette fel a kérdést.

Azt javasolta, az önkormányzat képviselő-testületének szakbizottsága kérjen tájékoztatást a Kinizsitől, hogy mire költötték a pénzt? László Ferenc emlékeztetett rá, hogy közpénzről van szó és jogerős bírósági ítéletek is születtek már arról, hogy az egyesületek kötelesek beszámolni a TAO-támogatások elköltéséről.
Czira Szabolcs szerint ez nem tartozik az önkormányzatra, azt javasolta László Ferencnek, hogy kérdezze meg a Kinizsi elnökét.

könyvelő

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva