booked.net

Hírdetés

Az eredmények sensei Ábrahám Editet igazolják!

2018. december 22., szombat 22:03

Az év vége közeledtével sensei Ábrahám Editet, a Harcosok Klubja edzőjét, egyesületi elnökét is kértem, hogy összegezze a 2018-as esztendőt.

Az első kérdésem nem lehetett más, mint az, hogy miért szűnt meg az edzés Nagykőrösön?
Á.E: 2017. szeptemberében a munkám miatt Pestre kellett költöznöm, így számomra a kőrösi edzések megtartása szinte lehetetlenné vált. Közben a nagykőrösi karatés csoportomban többen úgy gondolták, hogy számukra nem megfelelő az én edzéstartásom és a felkészítésem, ezért másik edzőt kerestek meg a hátam mögött, hogy készítse fel őket. Amikor ez a tudomásomra jutott, magam kerestem meg az illetékes edzőt és kértem, vigye tovább a kőrösi csapatot, főleg, hogy az akkori top versenyzők őt akarták.

HH: Mi lett ennek a „költözésnek” a következménye?
Á.E: A költözés következménye karate szempontból érdekesen alakult. Hiszen, ahogy teltek a hetek egyre többen panaszkodtak, hogy nagyon arrogánsan viselkedik az új edző és több megkeresést kaptam, hogy jöjjek vissza edzést tartani. A közel 30 emberből, akiket Kőrösön hagytam, többen vállalták azt, hogy Dabasra járjanak át edzésre, csak azért, hogy velem edzenek. Percre pontosan egy év elteltével a hátam mögött beszervezett edző, beadta a kulcsot és befejezte a kőrösi edzéseket, hisz stílusának köszönhetően mind a 30 átadott ember befejezte a karatét vagy visszajött hozzám.

HH: Hogy fogadták Dabason? A kőrösi karatésainak hány százaléka edz továbbra is Önnél?
Á.E: Dabason már régebb óta vagyunk, hisz ők is a klub tagjai voltak, csak egy kisebb közösség. A hangsúlyt átettem erre a csapatra és belevetettük magunkat a versenyzésbe. Azon kőrösi versenyzők, akik beszervezték az edzőt, megkerestek vagy személyesen, vagy más személyen keresztül, hogy vissza szeretnének jönni hozzám. De azt hiszem érthető okok miatt nem engedélyeztem. A kőrösi 10 versenyzőből mind a 10 megkeresett, de csak 6 jöhetett vissza.

HH: Melyek 2018 legkiemelkedőbb eredményei?
Á.E: Mind kiemelkedő eredmény, hisz egy friss dabasi csapatról van szó. Inkább egy kis statisztikát írnék. 19 versenyen indult a klub, ebből 12 nemzetközi megmérettetés volt. 17 versenyző a következő eredményeket hozta: 69 érem, ebből 29 arany, 19 ezüst, 21 bronzérem, 3 legharcosabb versenyző különdíj és Az év karate versenyzője 2018-ban Dabas városában!

De talán egyet mégis kiemelnék, mint a legkiemelkedőbb eredményt, amire a legbüszkébb vagyok és engem igazol: Tóth Csenge, aki mindvégig hitt bennem és kitartott mellettem, ő U21-es kategóriában Európa Bajnok lett, valamint a korcsoport nélküli KWU EB-n pedig III. helyet szerezte meg. Ez óriási siker, hisz a rendkívül erős európai versenyzők közt ott van az elit mezőnyben 19 éves kora ellenére.

HH: Milyen tervekkel indulnak az újesztendőnek?
Á.E: Tervek mindig vannak, és most is merünk nagyokat álmodni. Szeretnénk a klubot bővíteni, aminek a kezdő lépéseit megtettük, hiszen Lajosmizsén is elindítottunk egy csoportot. A dabasi csapatot is bővítjük és a minőségi versenyeztetés a célom, a legkisebbek is elindulnak az úton.
2019-ben szeretnék 5.danra levizsgázni Japánban. Valamint a közelmúltban megjelent egy könyv rólam, Egy Harcos életútja címmel, amit majd a könyvhét keretein belül szeretnénk bemutatni a nagyérdeműnek. Erre egy meglepetés vendéggel készülünk majd...

2019-ben még a branchemnek is terve van velem, de ezt most még nem szeretném felfedni…

Mit is kívánhatnánk mást a Harcosoknak, mint további töretlen sikert, szépen csillogó érmeket, és nem utolsó sorban jó egészséget!

K.Zs.B.T.

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva