booked.net

Hírdetés

Tóth Csenge nemzetközi hírnévre tett szert

2018. december 21., péntek 00:12

2018.12.07-09-én Várna adott otthont a KWU felnőtt Európa Bajnokságnak, mely számos Kyokushin szervezet versenyzőit integrálta második alkalommal.

A Harcosokat Tóth Csenge képviselte női -70 kg-ban, aki az év eleji felnőtt Magyar Bajnokság megnyerésével kvalifikálta magát eme eseményre.
Csenge idén lépett a felnőttek mezőnyébe, de máris nemzetközi hírnévre tett szert.
Hiszen két héttel ezelőtt az U21-es korcsoportban Shinkyokushin Európa Bajnokságot nyert.
Majd mertünk nagyot álmodni és belevágtunk a várnai korhatár nélküli EB-be is.

Súlycsoportja nem kisebb bajnokokat sorakoztatott fel, mint az ukránok kiválóságát, Anastasiia Khurstalova, többszörös ukrán bajnokot, valamint az orosz Svetlana Tuchkova IFK világbajnokot és a litvánok kiválóságát, Rima Lisinskaitet.
Csenge francia ellenféllel került össze, akit magabiztosságával és határozottságával 3 perc után búcsúztatott, így a legjobb 4-be került.
Itt a hatalmas orosz, Svetlana Tuchkova várta, aki a legrutinosabb versenyzője volt a kategóriának. Csenge nagyon jól megcsinálta a taktikát, jól követte az edzői utasításokat, melyekkel sok bosszús pillanatot okozott a világbajnok orosznak.

A hosszabbításban is jól megcsinálta a kombinációkat, látszott, hogy az orosz fárad nagyon. Végül az ismertebb és a nagyobb név jutott tovább a fináléba.
Csenge nagyon szépen, okosan küzdött és kivívta sok bíró, edző és versenytársa elismerését. Örömmel zártuk ezt a hosszú versenyidőszakot, és büszkén mondhatom, hogy feltettük a pontot az “i”-re ezzel a 3. hellyel.

Köszönjük a sok bíztatást, kedves szavakat!
Külön szeretném megköszönni sensei Mátó Katalinnak és sensei Bőke Bélának, akik fáradhatatlanul koordinálták kis csapatunkat a verseny ideje alatt és lehetővé tették, hogy itt lehessünk.
És végül, hajrá Harcosok, hajrá magyarok!

sensei Ábrahám Edit

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva