booked.net

Hírdetés

Reformációi emlékév – Luther asztali beszélgetései 32.

2017. június 29., csütörtök 18:05

Jövőre lesz 500 éves a reformáció.

A jubileumi év jegyében országszerte számos program, konferencia, hitéleti alkalom várja a keresztyén közösségek tagjait és a nyitott szívű érdeklődőket.
Luther Márton a családja körében szívesen beszélgetett tanítványaival, kollégáival, barátaival az élet dolgairól és természetesen hitéleti kérdésekről. Luther nemcsak tanár, reformátor, hitvitázó, hanem nagyszerű vendéglátó is volt. Sokan gyűltek össze a család asztalánál, hogy az életről a finom étel és a pohár bor mellett elmélkedjenek. Ezeket a beszélgetéseket feljegyezték, s ennek a szellemisége eljutott Európa minden irányába.
A Heti Hírek a Reformáció jubileumi évének és Luther Márton személyének az „Asztali beszélgetések” egy-egy részletével állít emléket hétről-hétre 2017. október 31-ig.

Conrad Cordatus gyűjteménye
1533. február 12 és március 3. között

„ A világ bolondsága
- Nagy a világ bolondsága, a drágaköveket nem benső becsük, hanem aszerint becsüli, amennyit érnek. Ötszáz forintot adnak egy türkizért, aminek valódi becse nincs, s amiért a közönséges ember egy pár garast alig adna. Azért Claus Narr (udvari bolond Torgauban a szász választófejedelmi udvarban) – mikor, mint mondják, a választófejedelem drágakövet vásárolván megkérdezte, mire becsüli azt – találó feleletet adott, mondván: Oly drága és értékes, amilyenre egy gazdag bolond becsüli, s ahogy megfizeti.”

 

K.Zs.B.T.

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva