booked.net

Hírdetés

Hazugságok, csúsztatások a nőgyógyászati szakrendelés ügyében

2017. november 10., péntek 15:30

Eddig több mint 15 ezren nézték meg azt a videót, amely a nagykőrösi nőgyógyászati szakrendelés újraindításáért szervezett MSZP-s tüntetésről készült.

A számok makacs dolgok, és jelen esetben is azt bizonyítják, hogy bár Czira Szabolcs emberei megpróbálták elbagatellizálni a demonstrációt, a téma után óriási volt az érdeklődés.

Az önkormányzat sajtósai, élükön a Lőrinczy Veronika – Horváth Tibor „gyűlöletpárossal”, hazugságok, csúsztatások sorával próbálta úgy beállítani a szakrendelés újraindításának ügyét, mintha az Czira Szabolcs érdeme lenne. A többség ezzel szemben biztos benne, hogy ha az MSZP nem tart augusztus 25-én ez ügyben sajtótájékoztatót, akkor Czira Szabolcs nem értesül a problémáról.

Az önkormányzati propaganda a csatornaügyhöz hasonlóan a kezdeti elhallgatás után, amikor már nem volt hova hátrálni, hirtelen azt kezdte szajkózni, hogy a szakrendelés újraindulása is Czira érdeme. Lőrinczy a legfrissebb Önkormányzati Hírekben ezt írta: „Mint korábban a helyi sajtó beszámolt róla, ideiglenesen szünetelt ez a szakrendelés helyben, a betegeknek Kecskemétre kellett utazniuk. Ezen állapotok megszüntetéséért lépett fel Dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös város polgármestere, és kérte az érintett kórházigazgatókat, hogy minél előbb oldják meg a problémát.” Lőrinczy állításával szemben az előbbiekről nem úgy általában a helyi sajtó számolt be, hanem csak Lőrinczy tolta először az interneten, majd utána nyomtatott változatban is. Ezt most utólag szétkenni és úgy csinálni, mintha más is Lőrinczyhez hasonlóan látná a helyzetet, közönséges csúsztatás, de a hazugság kifejezés sem túlzás.
Jó lenne tudni, hogy dr. Székely András vajon 71 évesen pályázott a kórház álláshirdetésére, vagy a kórház vezetése a nagyobb politikai botrány elkerülése érdekében kérte fel a Fideszhez lojális orvost, hogy az indulatok csitítása érdekében ugorjon be?

A Petőfi Népe is foglalkozott a nagykőrösi üggyel, megszólaltatva Tankó Ágota kórházigazgatót is. Elmondta, hogy dr. Vécsei Ferenc személyes közreműködői szerződéssel látta el nyugdíj mellett a rendelést. A doktor úr 79 éves, és szerette volna ezt a szerződést felmondani. Az igazgató asszony hozzátette, hogy a szerződésnek 60 napos felmondási ideje van, de a doktor úr azt kérte, hogy az intézménynél töltött 54 év munkaviszonyra való tekintettel, tekintsenek el ettől a 2 hónapos felmondási időtől. „Lehet, hogy ebben hibát követtem el, de azt mondtam, hogy eltekintek” – fejtette ki Tankó Ágota.
Rögtön feltették az álláshirdetést az internetre, valamint megjelentették az Egészségügyi Közlönyben is. Annak ellenére, hogy augusztus első két napjában elküldték a pályázati felhívást, csak a szeptember 14-i közlönybe tudták berakni, akkor jelent meg. Emellett azonnal felvette a kapcsolatot mindkét közeli kórház igazgatójával. A ceglédi kórház nem tudott segíteni, a Bács-Kiskun megyei kórházzal azonban megállapodás született.

A Petőfi Népe cikke szerint a tüntetés előtt két nappal, csütörtökön született megoldás a problémára: dr. Székely András aláírta a munkaszerződést.
Reméljük, hogy a 71 éves Székely doktor tartós megoldás lesz, és más szakrendelés esetében nem alakul ki ilyen probléma.

könyvelő

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva