booked.net

Hírdetés

A pénz visszajár – és vissza is szerezzük!

2018. június 6., szerda 15:19

Az elmúlt héten tartotta a Nagykőrösi Víziközmű Társulat taggyűlését, melyet igencsak titkosan kezeltek…

Szintén a múlt héten ülésezett a Képviselő-testület. Ráadásul itt a piacfelújítás körüli bizonytalanság is.
Ezekről a kérdésekről beszélgettem Zágráb Nándorral a Jobb Nagykőrösért Egyesület önkormányzati képviselőjével. Itt az újság hasábjain kivonatolt interjúban csak a beszélgetés kulcsmondatait olvashatják, az interjú teljes terjedelmében megtekinthető a www.hetihirek.hu oldalon, valamint a Heti Hírek Facebook oldalán.

Zágráb Nándor: Szinte senki sem tudott a taggyűlésről! A taggyűlés összehívását a törvény úgy definiálja, hogy a helyben szokásos módon kell tájékoztatni a lakosságot. Nagykőrös Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatában definiálva van, hogy mi a helyben szokásos mód – az Önkormányzati Hírek! (…)

HH: Az eredmény az lett, hogy talán több volt a biztonsági őr, mint a társulati tag…
Zágráb Nándor: A biztonsági őrök számával bemutatott erődemonstráció szerintem a félelemről árulkodik. Azt gondolom, hogy megalapozott a félelmük, mert azok az információk, amik ott elhangzottak, azok arra utalnak, hogy a Víziközmű Társulat működésében semmi sincs rendben!
A szakértő elmondta, hogy azt a pénzt, ami azoknak az embereknek járna, akik még nem kaptak vissza semmit, azt a polgármester megpróbálta visszakérni!

HH: Úgy, hogy a polgármester most azt hangoztatja, hogy neki semmi köze a Víziközmű Társulathoz.
Zágráb Nándor: Érdekes, hogy amikor a pénz beszedéséről volt szó, akkor volt kapcsolat az önkormányzat és a társulat között! De úgy is fogalmazhatok, hogy amíg egyik oldalon azt kommunikálta Czira, hogy fizessük mi vissza Dr. Ábrahám Tiborral a pénzt, addig ő igényt tartott a meglévő kb. 200 millió forintra!
Hozott egy határozatot az önkormányzat, miszerint nem tart igényt erre a 200 millió forintra. A Víziközmű Társulat legutóbbi taggyűlésén hozott egy döntést, miszerint a taggyűlés megszűnt és létrejött egy három tagú elszámoló bizottság. Az elszámolási időszakban viszont már nem lehet érdekeltségi hozzájárulásokkal elszámolni. Nincs olyan döntéshozó szerve a Víziközmű Társulatnak, aki pénzvisszafizetésről dönthetne. Így kialakult egy patthelyzet! Körtvélyesi Sándor kimondta, hogy Zágráb Nándornak van igaza ebben az ügyben. Én ugyanis azt mondtam, hogy egyetlen lehetőségként az maradt, hogy a cégbírósághoz kell fordulni, hogy semmisítse meg a Víziközmű Társulat taggyűlésén hozott határozatot. Én ezt meg is teszem azért, mert a pénz visszajár– és vissza is szerezzük!

HH: Beszéljünk egy kicsit a piacról.
Zágráb Nándor: A piaccal kapcsolatban két fontos kérdés van! Az egyik, hogy milyen forrásból épül, mert a visszajáró csatornapénzt nem lehet semmire sem elkölteni! A másik, hogy nem lehet a kereskedőket úgy kitenni a piac területéről, hogy nincs felkínálva semmilyen lehetőség és megoldás számukra. Ráadásul olyan előkészítetlen az egész tervezés, hogy a polgármester most új terveket kér be.
Én azt kértem a testületi ülésen, hogy a Nagykőrösi Piac területén található üzlethelyiségek bontási határidejét, valamint bérleti szerződését hosszabbítsák meg június 30-ról augusztus 31-re.

A teljes interjút tekintsék meg a Het Hírek TV-n, az alábbi linken!

https://www.youtube.com/watch?v=mwHd7zR8pIo

K.Zs.B.T.

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva