booked.net

Hírdetés

Dr. Ábrahám Tibor összegzése 2017-ről

2017. december 18., hétfő 22:37

Dr. Ábrahám Tibort kértem, hogy röviden összegezze a 2017-ben elért eredményeket.

Évértékelő gondolatait egyrészről, mint a Jobb Nagykőrösért Egyesület elnöke, másrészről pedig, mint a Heti Hírek laptulajdonos-főszerkesztője foglalta össze.


„A 2017-es év egy elég érdekes év volt! Mindenesetre az egyértelműen kimondható, hogy a Jobb Nagykőrösért Egyesület számára nagy sikert hozott, – mert bár vannak hangok, hogy nem a mi sikerünk – de mégis nekünk sikerült áttörést végrehajtanunk, méghozzá országos szinten! Hisz az országos médiában, sőt a parlamentben is megjelent a csatornapénz befizetésének ügye, melynek eredményeként megkezdődtek a visszafizetések…

Sikerült 2500 aláírást összegyűjtenünk, mely aláírásokkal reprezentáltuk, hogy az emberek többsége a pénzvisszafizetés mellett van, és most is hangsúlyozom, hogy NEM lehet szavazással más pénzét elvenni! Egy testület nem arra való, hogy a visszajáró pénzt leszavazza és másra fordítsa! Félreértés ne essék! Mi nem az útépítések ellen vagyunk, de a forrást igenis tisztázni kell, hogy miből építünk utat – főleg 2014-ben a kampányidőszakban!

Mivel Nagykőrösön a lakosság szerény körülmények között él, az embereknek szükségük van erre a visszajáró pénzre a mindennapi megélhetésükhöz is. Ráadásul sokan eladósodtak, tehát rengeteget jelentene, ha visszakapnák a kb. 200.000 forintot, mert ez komoly pénz. Most ugyan történt egy lépés, hogy 94 ezer forintot visszaadnak, de hát még most sincs elszámolás, hanem alanyi jogon való támogatásról beszél a helyi hatalom. Most ugye 95%-os mértékű támogatástól beszél már Lázár János is, holott korábban Ő maga állította, hogy „a nagykőrösieknek egyetlen fillérjébe nem került a csatornázás”! Érthetetlen számunkra hogyan kerülhettünk vissza 100%-ról pár nap alatt 95%-ra, de akkor is ha 95%-os szintről beszélünk, akkor is komoly összeg jár még vissza a 94ezer forint felett is, tehát nagyjából plusz 70.000 forintról van szó. De hogyha mégis 100%-os lesz a támogatás, akkor a teljes összeg visszajár!

Az újság szempontjából is sikeres évet zárunk, tulajdonképpen az olvasótáborunk stabilizálódott, és  amit nagyon nagy sikernek tartunk még, az a megújult online felületünk, mert ez egy országos kitekintésre ad lehetőséget. Ez ugyan nem volt olcsó beruházás, de így felhasználóbaráttá váltunk és még a határokon kívüliekhez is tudunk szólni. Olvasottságunk adatai igen biztatóak, hisz nem csak Nagykőrösön vagyunk elérhetők, hanem az ország bármely pontján, tehát mindenkihez tudunk szólni. És azt vettük észre, és ennek konkrét bizonyítéka is van, hogy az országos média is érdeklődik az újságunk iránt, például a Hír Tv is csinál rendszeresen tudósítást sőt, más online sajtóval például a HVG-vel is szinte partnerviszonyban vagyunk. Én azt gondolom, hogy ez egy komoly áttörés ahhoz képest, ami korábban volt.”

Nehéz év jön… Ön mit vizionál a következő esztendőre?

„A Jobb Nagykőrösért Egyesület egy városi egyesület, benne van a nevében is. Tehát mi országgyűlési képviselőt nyilván nem állítunk, mert csak Nagykőrös közigazgatási területén működünk. Azt gondolom, hogy a 2018-as választási év – ami ugye a parlamenti választást jelent –, nagy fordulatot hoz majd mindenkinek az életében. Ha a FIDESZ győz és folytatják, azt nem lehet tudni, hogy mit jelent a folytatás. Mert az utóbbi időben sajnos azt tapasztaljuk, hogy a korrupció igen magas szintre hágott, óriási az elszegényedés a lakosság körében, egyre nőnek a szociális feszültségek, s azt is tapasztalhatjuk, hogy az oktatás és az egészségügy romokban van. Ezeken változtatni kell, és mi az emberek problémáival akarunk foglalkozni!

Csatornaügyben – visszatérve a főtémánkra – szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba, abba a pohárba, amiben úgy érezzük, hogy most szennyvíz van. Vagyis azért dolgozunk, hogy a lakosság azt az összeget kapja vissza, ami valóban a törvények szerint visszajár!

Nagyon sok a zavaró tényező, és a lakossági elégedetlenség is a tető fokára hágott az utóbbi időben. Szeretnénk városi fórumot összehívni, hogy mindenki elmondja őszintén a maga problémáit a közösség előtt, az érdekeltek előtt, mert ez a „sikerpropaganda” azaz „Nagykőrös győzött!” – számomra nagyon féloldalasnak tűnik, ugyanis ahol győztesek vannak ott vesztesnek is lennie kell: és a vesztesek azok az emberek, az az 5000 háztartás, akik nem kapták meg a teljes visszajáró pénzt, a győztesek mellett…

Az újsággal kapcsolatban – amely a Jobb Nagykőrösért Egyesület médiapartnere is – , az online elérhetőségünket akarjuk továbbfejleszteni. Híranyagban és hirdetésszervezésben szeretnénk komoly előrelépést tenni főleg Kecskemét irányába, és persze az olvasóinkhoz szeretnénk közelebb kerülni és tényleg kiemelten az Ő problémáikkal foglalkozni. Nagyon sok olvasónk van, aki levelet ír ezért az újságunkban mindig ilyen 2-3 olvasói levél van. Az a vád ért minket, hogy ezeket mi írjuk. Nem, nem mi írjuk, hanem valódi olvasók, és gyakran alá is vannak a cikkek írva, de persze van, aki nem meri ezt megtenni, mert attól fél hogy, retorzió éri! Bibó István ‚56 kancellária minisztere mondta annak idején:”Demokrácia annyit tesz, mint nem félni!” Mert ha az emberek félnek, akkor – mondjuk ki és vegyük tudomásul – , hogy ez nem demokrácia! De mégis vállalnunk kell a véleményünket, az igazságot, mert még mindig jobb ez, mint alamizsnára várni.
Kollégáim és jómagam a Jobb Nagykőrösért Egyesülettel illetve a Heti Hírekkel a demokratikus eszmékért, a demokrácia eszközével és szellemiségében dolgozunk 2018-ban is Önökért! Minden kedves Olvasónknak és Szimpatizánsunknak áldottkarácsonyt és boldog új évet kívánok!”

K.Zs.B.T.

 

Vidó megtekinthető a Heti Hírek TV-n:

https://www.youtube.com/watch?v=v5KKHJESDWw&feature=youtu.be

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva