booked.net

Hírdetés

Az ÖH szilveszteri

2018. december 30., vasárnap 00:05

Az Önkormányzati Hírek szilveszteri „viccoldalát” mellékeljük, és néhány kommentszerű megjegyzést szeretnénk tenni ehhez, a nagykőrösi adófizetők pénzén kiadott, évi ötvenmillió forintba kerülő Önkormányzati Híreknek csúfolt, de egyébként tömény propaganda újság izzadtságszagú szilveszteri viccoldalához.

A szerző Horváth Tibor, aki a másik két kabinettársával együtt importált szerző, azaz nem nagykőrösi. Hiszen tudvalevő Horváth Tibor szolnoki illetőségű, Lőrinczy Veronika abonyi, míg Szapora István Kisvárdáról települt be Nagykőrösre.

Sajnos ez mind így igaz, bár nem mulatságos, hiszen a nagykőrösieknek gyüttmöntek írnak a város adófizetőinek pénzén kiadott újságjába, Czira Szabolcs néhai állatorvos, most polgármester jóvoltából. Mindez meglepő, de egyáltalán nem mulatságos! Nem akarjuk azt hinni, hogy azért gyüttmönt bértollnokok írják az Önkormányzati Híreket, mert nincs nagykőrösi, aki érdemben tudná tájékoztatni a tisztelt nagyérdemű olvasóközönséget.

A baloldalon fent található felvezető szöveg a szilveszterre hangolódást, és az új év várásának vidám perceit hangsúlyozza, de – talán nem véletlenül – csak ellenzéki képviselőket gúnyol ki. Pedig lehetne a kormánypárti oldal arany- és angyali köpéseit is beidézni, de ezt a szilveszteri oldal összeállítását végző Horváth Tibor nem tette meg. Helyette viszont védekezésül – valószínűleg mezei jogász tanácsára – odabiggyesztette, hogy a történetek, képaláírások mind fikciók, mindennemű egyezés a valósággal csupán a véletlen műve. Azt gondolja Horváth Tibor, hogy ha ezért a lapért valaki beperli majd, akkor ez a buta védekezés majd megvédi jogilag. Mivel konkrét, valóságos személyeket, akik ráadásul még ellenzékiek is, gúnyol ki, állítása, mármint, hogy a képaláírások fikciók, orbitális hazugságok csupán.

A jobboldali képen Zágráb Nándor látható, az egyik budapesti tüntetésen készült, ezért hazugság az is, hogy a kép forrása a Reszkessetek betörők lenne. A képaláírás jobban fedné a valóságot, ha így szólna: Reszkessetek korruptőrök!

Az már csak hab a tortán, hogy a 2014-es választást Nagykőrösön a Fidesz nyerte, és a választási ígéretet a nyertestől szokás számon kérni, nem pedig az egy szem, testületbe bejutott ellenzéki képviselőtől, a Jobb Nagykőrösért Egyesület részéről.  Bár, ami igaz, az igaz, a Fidesz betartotta városi választási ígéretét, azaz folytatták nem a pártjukba tartozó emberek pocskondiázását, lejáratását közpénzen!

A középső képhez csak annyit jegyeznénk meg, hogy Ábrahám Edit önként mondott le, az őt ért fideszes támadások miatt, és Zágráb Nándor a választási listán a következő személy volt, és így foglalhatta el a helyét. Zágrábot tehát a Fidesz juttatta be a testületbe, melyet annakidején Kustár Tamás így kommentált: „Nektek nem Mohács kellett, hanem Zágráb!”

A bal alsó képhez csak annyit lehet hozzátenni, hogy ha elfogy az ellenzéki képviselők ásványvize, azt nem pótolja a hivatalos személyzet a testületi ülésen, ellentétben a kormánypártiakkal. László Ferenc udvariasságból, ellenzéki képviselőtársainak hozta ki az ásványvizet.

Hogy mi lesz 2019-ben az MSZP-vel, és László Ferenccel, vagy akár Czira Szabolccsal, sőt a bértollnokokkal, azt majd nem a vizes nyolcasok, hanem a nép dönti el!

A jobb alsó képhez, tudvalevő, hogy Kustár Tamás független képviselő a testületi ülésen Czira Szabolcs pitbulljainak nevezte a kabinetiroda tagjait, akik bekiabálásaikkal folyamatosan zavarták beszéde alatt. Így a képen Kustár Tamás által átölelt pitbull maga Horváth Tibor lehet. Azaz a kép lelki önarcképnek minősül.

Ennyit az Önkormányzati Hírek objektív tájékoztatásáról, és „humoráról”l!

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva