booked.net

Hírdetés

Az igazság jogán…

2017. oktober 29., vasárnap 17:04

Sokan feltehetik a kérdést, hogy miért támadják tűzzel-vassal a Jobb Nagykőrösért Egyesületet, azok tagjait, a Heti Híreket, és úgy általában mindent és mindenkit, akik kinyilvánítják szolidaritásukat civil szervezetünkkel.

Tulajdonképpen mi a mi „bűnünk”?

Semmi más, mint az, hogy következetesen és most már mondhatni eredményesen kiálltunk a város lakosságáért, akik anyagilag támogatták – sokszor erőn felül is – a város csatornázását. Mint tudjuk, a város csatornarendszerének beruházása már 2012-ben befejeződött, melyet a Víziközmű Társulás irányított. A vonatkozó törvények értelmében a beruházás befejezését követően, tehát 2012. után el kellett volna számolni a lakossággal a befizetett önrész tekintetében. Azért, mert a magyar állam a lakosság által befizetett csatornapénz vonatkozásában úgymond helyt állt, és ezt a pénzt azaz az 558 millió forintot az önkormányzat pályázat útján el is nyerte, de nem utalta át a Víziközmű Társulásnak. Ugyanis 2014-ben az akkori választások idején ezt a pénzt nem visszafizették, hanem egy, a képviselőket megtévesztő önkormányzati testületi szavazással kampány útépítésre fordították. Így lehet tehát a közpénzt szavazással kampánypénzzé varázsolni!

 

Egyesületünk utánajárt a dolgoknak, és maga Lázár János kancelláriaminiszter is megerősítette, hogy a csatornapénz visszajár, még ha egyetlen egy ember kéri is azt!

 

Igazunk tudatában – mely az érvényben lévő magyar törvényekre alapoz – aláírásokat gyűjtöttünk, visszakérvén a lakossági csatornapénzt. 2500 aláírást gyűjtöttünk össze, mely végül is úgymond áttörte a „falat” a visszafizetéseket illetően. A 2500 aláírást a csemői illetőségű Volner János parlamenti képviselő úrnak adtuk át, mivel a többi párt országgyűlési képviselője – bár meghívtuk őket – nem jelent meg a lakossági fórumunkon, ahol átadtuk az aláírásokat további ügyintézés érdekében.

 

Lázár János megkapta a 2500 aláírást, és azonnal intézkedett, még Nagykőrösre is lejött a testületi ülésre, melyet zártkörűnek nyilvánítottak, nehogy a lakosság megtudja, hogy minek a hatására intézkedett Lázár János. Azt hiszem nem kell bizonyítani, hogy éveken keresztül a jelenlegi városvezetés, Czirával és Körtvélyesivel az élen, bértollnokaik útján tagadták, hogy visszajárna a befizetett csatornapénz az elnyert állami pályázat ellenére.

 

De még mindig nem volt elég, mert most sem számolnak el a lakossággal, hanem a Lázár János által hozott 558 millió forintot – támogatásként – alanyi jogon osztják ki. Ez a 94 ezer forint csak egy része, mintegy fele a visszajáró pénznek!

 

A szomorú az egészben az, hogy a Fideszes többségű városvezetés, de a Víziközmű Társulás sem képviseli a lakosság érdekeit, hanem egy rosszul értelmezett pénzosztogatás kapcsán az eredetileg pályázaton elnyert pénzt útépítésre fordították. S aki ezt szóvá tette, azt szinte őrjöngve, és semmire sem tekintettel támadták. Így lányomat, Ábrahám Editet is, aki személyében egyedül képviselte 2014. óta a Jobb Nagykőrösért Egyesületet.

 

Editet módszeresen gúnyolták az ÖH-ban, idétlen fényképeket készítettek róla, és majd minden testületi ülés után hazug szövegű buborékokat adtak a szájába. Editnél a pohár akkor telt be, amikor augusztus 17-én, a Víziközmű Társulás gyűlésének napján engem egy fekete Mercedesből kihajló fiatalember kézi lőfegyver kattogtatásával fenyegetett meg. Edit lányom – féltve apját – augusztus 31-én lemondott képviselői tisztségéről. Ezt követően, amikor már Edit nem volt képviselő, szeptember elején Zágráb Nándort, aki komoly szakmai munkát végzett a csatornapénz visszafizetése ügyében, és engem marionett figuraként Lőrinczy Veronika egy gúnyrajzban kötélre függesztett fel. Edit lányom ezen rendkívül felháborodott, és egy javított Facebook kommentben azt írta, hogy ti fogtok lógni… Ezt egyáltalán nem a nagykőrösiekre értette, hanem azokra, akik nem is nagykőrösiek, és módszeresen gúnyolják az ellenzéket, és hovatovább már nem is tudósítanak, hanem csak paparazzo gúnyképeket készítenek rólunk. De mindez még nem elég, rendőrségi feljelentések születtek egyrészt lányom facebook bejegyzése miatt, másrészt személyemre vonatkozóan, hogy pártépítésre használtam volna a 2500 aláírást. Lőrinczy Veronika „túlteljesítve” újságírói tevékenységét a PestiSrácoknak tudósított, és minden olyan jobboldali online sajtóorgánumnak, amelynek fogalma sem volt arról, hogy mi történt Nagykőrösön. Egyesületünket a Jobbikkal kívánta összemosni – a névhasonlóság miatt -, és azt hazudta, hogy lányom, Edit a Jobbik jelöltje volt. Amit lányom ezekben a jobboldali online orgánumokban kapott a média verőembereitől, azokból külön-külön mindegyikből lehetett volna rendőrségi feljelentést tenni. Lőrinczy pedig odáig merészkedett, hogy a saját elküldött cikkeit úgy idézte meg az „országos sajtóból”, mintha azokat ott írták volna. Mi ez, ha nem módszeres karaktergyilkosság a Czira-Körtvélyesi páros jóváhagyásával? Az életveszélyes fenyegetésről én még augusztus 18-án rendőrségi feljelentést tettem, melynek nyomozási végeredményét kíváncsian várjuk.

 

Visszatérve Edit lányomra, ő sporteredményeit tekintve tényleg új korszakot nyitott Nagykőrösön, hiszen karatéban négy danos mester, s így Európában a legfiatalabb hölgy, aki ezt a címet elérte. Ezen kívül háromszoros Európa bajnok, és tanítványai is rengeteg magyar bajnoki és európai szintű eredményt értek el. Ez a klub, melyet ő vezetett Nagykőrösön, a Harcosok Klubja egyetlen egy forint helyi önkormányzati támogatást soha nem kapott, sőt az évi ötven millió forintért Czira-Körtvélyesi páros által kiadott ÖH-ban egyetlen egy szóval sem említették eredményeit.

 

Miért? Azért, mert kiállt a csatornaügy mellett, és harcolt az Önök eltulajdonított pénzéért Zágráb Nándorral és az egyesület többi tagjával együtt.

 

Ez tehát a mi bűnünk, jelesül az, hogy Önökért, és az igazságért, azaz a magyar törvények végrehajtásáért kiálltunk. Jellemző, hogy Czira Szabolcs az Önök pénzén működtetett és kiadott propaganda kiadványában, az ÖH-ban a pénzvisszafizetés kezdetét saját sikerének, és egyúttal befejezettnek is tekinti, ami persze nem igaz, és mi tovább harcolunk az Önök pénzének másik feléért, azaz tételes és személyre szóló végleges elszámolásért!

 

Gyűlöletre, kirekesztésre nem lehet várospolitikát építeni, és ez előbb-utóbb vissza fog ütni a senkivel sem összefogni nem kívánó hatalmon lévő politikusokra, és persze az őket kiszolgáló gátlástalan, gyűlölet- és kirekesztés cunamit a lakosságra zúdító bértollnokokra.

Dr. Ábrahám Tibor

Jobb Nagykőrösért Egyesület elnöke

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva