booked.net

Hírdetés

2018. december 3., hétfő 14:37

Nekik semmi sem jó.

Még az sem, hogyha valaki jót tesz velük, mert ők még a saját érdekeiket sem tudják felismerni. Életelemük az elégedetlenkedés, meg az öncélú hangoskodás. Azon is fel tudnak háborodni, ha valaki szorgalmas munkával előrejut – minden protekció nélkül -, és anyagilag-erkölcsileg gyarapodik. Ők mindent azonnal szóvá tesznek.

Eleve nem tetszik nekik a boltban a kiszolgálás, és persze az áru minősége sem, az áráról már nem is beszélve. Ezt szóvá is teszik, s ugyanakkor elvárják, hogy velük mindenki legyen udvarias, de viszont ők mindenkit rendre utasíthatnak, megszólhatnak, ha kedvük úgy kívánja.

Szidják a vezetőiket, hogy azok tehetetlenek, mert nem oldanak meg semmit sem – helyettük. Már azt is kifogásolják, hogy mások más értékrend szerint élnek, és nem azt teszik, amit ők. Nekik mindenki szembejön, és senkivel sem barátkoznak.

Mondják, már az időjárás sem olyan, mint régen volt, szerintük kibírhatatlan. Ha meleg van, az a baj, ha hideg, akkor az! Szerintük koszosak az utcák, a lakótelepek járdái, most ősszel, mert bokáig járnak a lehullott falevélben. De persze semmit sem tesznek érte, hogy azt eltakarítsák, mert az nem az ő dolguk.

Minden tv-műsor, film pocsék, érthetetlen – de azért szabadidejük nagy részét a televízió előtt sörözgetve töltik. Nem bírják a tömeget, de az egyedüllétet sem. A munkahelyükön a nyári szabadságról álmodoznak, ábrándoznak, a szabadságuk alatt meg inkább már dolgoznának, mert unatkoznak.

Szóval ilyenek ők: semmi sem jó, semmi sem tetszik nekik, és semmivel sem tudnak egyetérteni.

Nem tudnak örülni, de persze mindent szóvá tesznek, és ők úgy mondják, kibeszélik magukból a problémát ahelyett, hogy tennének is valamit saját életük jobbra fordítása érdekében. Persze, ezt ők sohasem teszik, mert ők úgy gondolják, hogy ez sem az ő dolguk.

Ők csak békétlenkednek, hangoskodnak, mert úgy gondolják, és ezt el is hiszik, hogy ez az ő igazi küldetésük.
 

ábrahám

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva