booked.net

Hírdetés

2018. november 22., csütörtök 13:28

Minden emberben megtalálhatjuk azt az értéket, mellyel ki tudja fejezni önmagát, vagy létre tud hozni valamit.

Még a legegyszerűbb emberek is ismerik a munkájuk szakmai fogásait, és így hasznos tagjai tudnak lenni az emberi társadalomnak.

Mert Isten az embert azért teremtette, hogy értékei, hasznos tulajdonságai, képességei alapján hozzá tudjon tenni az emberi társadalomhoz, azaz a saját szintjén alkotni tudjon. A művészek képesek festményeket, szobrokat, vagy gyönyörű épületeket megalkotni, mások örökbecsű regényeket, verseket írni, vagy filmeket létrehozni. Mert ott van bennük a tehetség, mely képessé teszi őket erre.

A tudósok felismerik a természet törvényeit, azokat leírva és alkalmazva könnyebbé, tudatosabbá teszik életünket. Mert lakásaink fűthetőek, és a XXI. században soha nem látott kényelemben élünk, melyet már észre sem veszünk. Nem vesszük észre a gáztűzhely, a hűtőszekrény, a központi fűtés, a mikrohullámú sütő, klíma, stb. előnyeit.
Aztán itt van a közlekedés, melynek járműveit mérnökök alkották meg. Kényelmes autókkal, vonatokkal, hajókkal, és hihetetlen sebességű repülőgépekkel közlekedünk. Ez utóbbiak segítségével pár óra alatt más kontinensre is eljuthatunk. Bizony még száz évvel ezelőtt sem volt ez így. Most az elektronikai ipar, a televízión, a számítógépen, és az okostelefonon keresztül – lakásunkba varázsolja a nagyvilágot, és egy gombostűfejnyi szerkezetben akár egy könyvtár könyvanyaga is elférhet. Azokat az embereket, akik ezeket megalkotják, el kell ismerni, és meg kell becsülni.

Sajnos ez nem így van mai világunkban, álságos, politikai szempontok szerint igyekeznek alkotó embereket tönkretenni, pusztán csak azért, mert – tudásuk révén - ők mernek más véleményt is megformálni, mint amit a hatalom hirdet.

Az alkotói képesség, ez az emberi érték nagyon fontos, mert ez viszi előre a társadalmat, ez biztosítja a fejlődést. Mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy a bennünk lévő képességeket, értékeket felvirágoztassuk, és akiben ezt felfedezzük, annak is segítsünk.

Mert minden ember értékes, és nélkülözhetetlen csavar abban az igen csak bonyolult társadalmi gépezetben, melyet mi egyszerűen és összefoglalóan emberiségnek nevezünk.

ábrahám

 

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva