booked.net

Hírdetés

2018. oktober 29., hétfő 15:11

A Biblia szerint Krisztust Júdás árulta el néhány ezüstpénzért.

A mai kor Júdásai, akik egyre többen vannak, már nem is a pénzért, hanem kéjjel árulják el elveiket, embertársaikat. Kicsinyes bosszú mozgatja őket, és próbálják saját ízlésük szerint kiteregetni az általuk szennyesnek vélt dolgokat, melyet a mostani hatalom annak ítél. A mai kor Júdásai, amikor még munkatársaid vagy barátaid voltak, arcátlanul szemedbe dicsértek, de aztán, mint sunyi, rossz erkölcsű, bosszúra szomjazó ebek módjára keresik azt a pillanatot, amikor kárt tehetnek karrieredben, erkölcsiségedben megalázhatnak, és ha sikerül, még anyagilag is tönkretehetnek.

Bizonyítási vágy ég bennük, hogy ők különbek, mint te voltál akkor, amikor együtt dolgoztatok. Addig persze tartanak tőled, amíg úgy gondolják, hogy hatalmad, befolyásod van felettük, de amikor úgymond eljön az ő idejük, hirtelen hátat fordítanak annak, amit veled együtt létrehoztak, és lelkiismeret furdalás nélkül elárulnak téged új gazdáiknak.

Bizony, ők azok, akik abba a bizonyos cseresznyés tálba, amiből veled együtt „ettek”, belepiszkítanak. Még azt sem köszönik meg neked, hogy korábban jót tettél velük, vagy támogattad, gyámolítottad őket, és egyengetted útjukat.

Nem, amikor ők elárulnak téged, szinte eksztázisban vannak, és láthatólag kielégülnek abban az árulásban, amellyel - úgy gondolják – kéjjel bosszút állhatnak rajtad, és megalázhatnak. Hogy miért teszik ezt? Ezt ők sem tudják, mert valós okuk nincs erre, csak az irigység, meg az a bizonyítási vágy, hogy ők különbek tudnak lenni nálad.

Úgy érzik ekkor, hogy hatalmuk van nemcsak feletted, hanem mások felett is, és ez szinte megrészegíti őket.

A hatalom érzete egyúttal még torzabbá teszi erkölcsüket, jellemüket, melyet ők már nem vesznek észre, viszont új környezetük annál inkább.

Kedves Olvasó! Jól jegyezd meg, hogy az ilyen hitvány, áruló, gyűlölködő emberek, előbb vagy utóbb, de megkapják méltó büntetésüket a sorstól. Hiszen előbb-utóbb ugyanolyan emberrel találják szemben magukat, mint amilyenné ők váltak, csakhogy az az ember még aljasabb, mint ők, azaz képes tönkretenni őket.

Ilyenkor aztán panaszkodnak, sopánkodnak, hogy nekik már egyetlen egy barátjuk sem maradt, és nem értik azt, hogy miért lett ennyi ellenségük, és miért vetik meg őket az emberek, mint annakidején a tanítványok Júdást.

Ilyen világot élünk mostanság, a gonosz, erkölcstelen emberek hatalmát szenvedjük, akik mindenkit elárulnak, aki bölcsebb, okosabb, vagy jobb náluk…

ábrahám

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva