booked.net

Hírdetés

Kocséron a Szüreti vigasság alkalmával zárult „A legszebb konyhakertek” - Magyarország legszebb konyhakertjeinek 2017. évi versenye

2017. oktober 29., vasárnap 13:04

Most második alkalommal vettünk részt az országos mozgalomban és rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy ez igen rövid idő alatt is, derekasan helyt álltak kertészeink a megmérettetésben.

Tavaly egy országos közönségdíjat, idén egy szakmai zsűri által adományozott országos díjat érdemeltek ki kocséri kertészek, ezzel is öregbítve a falu jó hírét.
A helyi verseny eredményhirdetésére szeptember 30-án, szombaton került sor a szüreti felvonulást követő vigasság alkalmával.
Ebben az évben 15 kertművelő vetette magát a helyi zsűri mindent látó górcsöve alá, és miután volt, aki két kertet is benevezett a versenybe, összesen 16 kertben tett látogatást a szemlebizottság május végén és július végén. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, hiszen nagyon nehéz összehasonlítani a különböző adottságú kerteket, de miután versenyről volt szó, mégis döntést kellett hozni, ami a következők szerint alakult.
A legszebb konyhakertek – Kocsér legszebb konyhakertjei 2017. évi versenyében elismerésben részesült Normál kert kategóriában: Antal Domokosné és Antal Éva, Benke Pálné, Pekár Hajnalka és Urbán Róbert, Tóth Zoltánné, Ádám Zoltánné Anikó és családja, valamint Palya János és családja.
A III. helyen végzett megosztva Barabás Ferencné valamint Magyarné Kiss Zsanett és családja.
Szintén megosztva, II. helyezést ért el Selymes Béláné és Seres Vilmosné.

Az I. helyezést idén is Habon Judit és családja kertje érdemelte ki, ami – mint ahogy már korábban beszámoltunk róla – az országos zsűri tetszését is elnyerte.
Különdíjban részesült Dávid Zoltán legszebb epres-kertje, valamint Palya János és neje legvirágosabb veteményese.
Zártkert kategóriában I. díjat Birkás Sándor érdemelte ki, Mini kategóriában pedig Mészáros Ferencné kertje bizonyult a legszebbnek.
Az utánpótlás terén ígéretes eredmény, hogy Közösségi kategóriában a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda Gábor Áron Tagiskola Kiskertészei is megmérették magukat, akik szintén az I. helyezettnek járó oklevelet vehették át.
Ezúton is szívből gratulálunk mindannyiuknak!
Támogatóink jóvoltából az oklevelek mellett minden résztvevőnek ajándékkal hálálhattuk meg egész éves példamutató munkáját, ezért köszönettel tartozunk Utasi Tibor iparcikk kereskedőnek, Oláhné Godó Erikának - Goods Market üzlet vezetőjének, ifj. Kaszap Zoltánnak, a Kaszap Kft. kocséri telep telepvezetőjének, Barabás Ferencnek a zsűri elnökének és Birkás Sándorné Margitkának, a zsűri tagjának. Ebben az évben további két - nem helyi - támogatót is sikerült megnyerni ügyünknek, így a Magyar Mezőgazdaság Kft. jóvoltából 4 db egy éves Kerti Kalendárium előfizetést ajándékozhattunk kerteseinknek, valamint a Pax ‚96 Kft. JÓ FÖLD termékcsaládjából mindenki számára jutott speciális palántaföld is a csomagokba.  
Köszönjük szépen továbbá a zsűri felkért tagjai, Barabás Ferenc, Birkás Sándorné, Kissné Gyarmati Ágnes munkáját, amiért szabadidejüket áldozták a program sikeres lebonyolítása érdekében! Öröm volt együtt dolgozni!

A folytatást illetően már jó előre szólunk, hogy jövőre is lesz konyhakert verseny Kocséron, amire szeretettel hívjuk és várjuk minden kertbarát jelentkezését!

Kasza Csabáné
Legyünk Kocsér Jó Gazdái

Programajánló

Hírdetés

Minden jog fenntarva